Süs havuzu: Çeşitli ölçeklerde uygulanan ve suyun farklı formlarda ve ölçülerde hareketlendirilmesi ile yapılan havuzlardır. Bahçe, lobi, teras gibi kullanım alanlarını görsel ve estetik açıdan güçlendirmek için doğal taş ya da yapay kaya (imitasyon) kullanılarak süs havuzları ve süs göletleri inşa edilebilmektedir. Müşterilerin tercihlerine ve uygulama alanının uyumluluğuna göre şelaleli, fıskiyeli, balıklı ya da  biyolojik temizleme sistemlerine sahip olarak uygulaması da yapılabilmektedir.

Özellikle küçük alanlarda tercih edilen dekoratif ve modern süs havuzları uygulanan alanın havasını baştan aşağı değiştirmektedir. Her türlü alana ve her türlü boyutta inşa edilebilmesi süs havuzlarının yaygınlaşmasını sebebidir. Günümüzde imitasyon süs havuzlarının modası biraz geçmiş olsa da uygulanacak alanın kullanım amacı, müşteri tercihi ve statik zorunluluklar nedeniyle halen kullanılmaktadır. Biogöl havuz olarak tercihimiz her zaman doğal taşlardan oluşan ve doğayla tam uyumlu ve biyolojik filtreleme sistemleri ile kendi kendini temizleyebilen biyolojik süs havuzlarıdır.

Süs Havuzu Nasıl Yapılır?

Süs havuzu yapımında öncelikle uzman ekibimiz tarafından isteğiniz doğrultusunda belirlenen alana uygun ölçülerde yapılması için ön keşif çalışması gerçekleştirilir. Bu çalışmada istenilen süs havuzu özellikleri (ör: koi balıklı süs havuzu, ördek havuzu, şelaleli havuz, imitasyon süs havuzu) belirlendikten sonra yapılacak uygulama teknik projesi oluşturulur. Müşterilerimizin de onayı doğrultusunda süs havuzunun imalatı (inşaası) gerçekleştirilir gerekli kalite kontrol testleri yapıldıktan sonra müşteriye teslimi yapılır.

Süs Havuzu Fiyatları

Yapılması planlanan süs havuzunun fiyatlandırılması aşamasında birçok farklı değişken olması nedeniyle birim fiyat ya da metrekare fiyat üzerinden belirlenmesi hem bizim hem de müşterilerimiz açısından yanıltıcı olmaktadır. Buradaki değişkenler arasında büyüklük, su hacmi, iklim şartları, tasarım farklılıkları gibi unsurlar temel değişkenlerden bazılarıdır. Bu nedenle BioGöl Havuz olarak proje bazlı fiyatlandırmayı prensip olarak benimsemekteyiz.

Süs Havuzu Maliyeti

Süs havuzlarının inşasının tamamlanmasından sonraki; temizlik ve bakım maliyetleri uzun vadede ele alındığında biyolojik olmayan yapılara kıyasla yok denilecek kadar azdır. Kendi kendini temizlemesi nedeniyle kimyasal ilaçlama olmaması, suyun sürekli olarak değişimini gerektirmemesi, kullanılan elektro mekanik sistemlerin yani biyolojik filtre, pompa, aydınlatma ve havalandırma cihazlarının seçiminde minimum elektrik sarfiyatına sahip çevreye duyarlı son teknoloji ürünleri tercih etmekteyiz.

Dekoratif Süs Havuzu Modelleri