Hizmetlerimiz

Biyolojik Yüzme Havuzu

İnsan sağlığı ön planda olacak şekilde tasarlanan yapısal estetik açısından doğadan esinlenilmiş ve doğayla tam uyumlu, kendi kendini temizleyen yüzülebilir doğal havuzlara biyolojik havuz ismi verilmektedir.

Biyolojik Havuz

Biyolojik havuz sistemleri, bilinen havuz sistemlerinden farklı çalışma prensiplerine dayanan özel uygulamalardır. Bu sistemlerdeki en temel farklılık herhangi bir kimyasal kullanmaksızın suyun kendi ekolojik sistemi içerisinde biyolojik arıtma sistemleri ve doğal temizleme unsurları ile temizlenmesidir. Doğal temizleme unsurlarından kasıt, doğal bir göletin kendi kendini temizleyebilme prensibinin taklit edilmesidir.

Biyolojik Havuz Nasıl Yapılır?

Biyolojik yüzme havuzu uygulamaları en basit anlatımla şu şekildedir; inşa alanına yapılacak olan kazı işlemlerinden sonra 2 alternatifli projelendirme ile gerçekleştirilebilir.
1- Betonarme kurgulama üzerine mekanik sistemlerin entegre edilmesinden sonra doğal görünüm sağlayacak olan doğal taş tasarımlarının giydirerek kullanıma hazır hale getirilir.
2- Toprak zemin üzerine sertleştirme uygulamasının ardından su tutucu EPDM liner serimi gerçekleştirilir ve daha sonrasında mekanik sistem uygulaması ve doğal görünüm kazandıran kaya tasarımının uygulanması ile kullanıma hazır hale gelir.

Biyolojik Havuz Yapan Firmalar

Son yıllarda doğaya dönüş özleminin popüler örneklerinden olan biyolojik havuz uygulamaları ülkemizde henüz çok yeni olmakla birlikte çok çeşitli uygulama örnekleri ile karşımıza çıkmaktadır. BioGöl Havuz olarak dünya üzerinde bu işi gerçekten sürdürülebilir şekilde yapmayı beceren OASE firmasının kurgulamış olduğu son teknolojik ve çevreci arıtma sistemlerini kullanarak ülkemizdeki bu açığı dünya standartlarında yürütmeye ve standartları yukarı çekmeye özen gösteriyoruz.

Biyolojik Süs Havuzu

Normal yüzme havuzlarından daha küçük boyutlu sevgili küçüklerimizin sağlık ve güvenlik önlemleriyle birlikte onların sağlığını koruyacak şekilde doğal ve biyolojik olarak tasarlanan minimal havuzlardır.
BioGöl Havuz olarak geleceğimiz olan çocuklarımızı doğal hayat ile buluşturuyoruz. Çocuklarınızın hem ruhsal hem de fiziksel olarak gelişimine olumlu yönde etki etmenin, doğa sevgisi kazandırmanın en doğru ve eğlenceli yolunu sizin için inşa ediyoruz.

Biyolojik Havuz Filtresi

Biyolojik arıtma sisteminin temel dayanağı suyu son teknolojik sistemler kullanılarak (aktif karbon, peroksit, zeloit, biyolojik maya vb.) suyun filtre edilmesine dayanır. Bu unsurlar tamamen insan sağlığına ve çevreye zararsız geri dönüştürülebilen unsurlardır. Kesinlikle herhangi bir kimyasal yapılanma söz konusu değildir. Filtreleme işlemi biyolojik filtre ekipmanları, UV ünitesi, havalandırma ünitesi ve doğal gölet bitkileriyle sağlanmaktadır.

Biyolojik Havuz Detayı

Biyolojik sistemlerinin detayını bulabileceğiniz ayrıntılı kesit örneği aşağıdaki gibidir.

 

Biyolojik Havuz Bitkileri

Genellikle biyolojik havuz uygulamalarında bitki seçimi; yüzme alanı, su derinliği, projenin yapılacağı bölgenin iklim şartları temel olarak baz alınmaktadır.
Özellikle ülkemizdeki iklim çeşitliliği nedeniyle her bölge için aynı bitkilerin kullanımı yanlış bir uygulama biçimidir. Fakat bitki türlerinin iklim şartlarına dayanıklılık gösteren farklı türleri özellikle tercih edilmektedir.
Örneğin: Akdeniz bölgesinde yapılacak olan ekolojik yüzme havuzu için tercih edilecek bitkiler İç Anadolu bölgesi için uygun olmayacaktır fakat Nilüfer, iris, su kanası, eğir otu gibi bitkiler ülkemizde birçok bölgede sorunsuzca yaşayabilmektedir.
Biyolojik havuzlarda yüzme alanını kapsayacak derecede büyük bitkiler var ise kenarlara doğru ekim yapılmasına dikkat edilmelidir. Bitki dikimlerinde tamamen hidroponik yöntem ile gerçekleştirilmeli aksi takdirde yapılan dikimlerde su bitkilerinin yetiştirilme saksılarındaki toprak nedeniyle havuz suyu bulanıklaşmaya ve besin yoğunlaşması sayesinde yosun oluşumuna elverişli hale gelmektedir. Bu da henüz yeni kurulan bir biyolojik havuzun kendi kendini temizleme unsurunu güçleştirmektedir.

Biyolojik Yüzme Havuzu

Klor ve benzeri zararlı kimyasallardan uzakta ve doğal bir güzellik içerisinde yüzme keyfi yaşamak isteyen bireyler için bahçenizde şelaleden akan suyun ruhunuzu dinlendiren şırıltısını biyolojik yüzme havuzunda stres ve yorgunluğunuzu atabileceğiniz sanatsal doğal alanları sizler için inşa ediyoruz.
Biyolojik yüzme havuzları esasında yüzme amacıyla kullanılmak üzere tasarlanan biyolojik göletlerdir.

Biyolojik Havuz Maliyeti

Biyolojik havuz sistemleri yapımı bittikten sonraki; temizlik ve bakım maliyetleri uzun vadede ele alındığında biyolojik olmayan yapılara kıyasla yok denilecek kadar azdır. Kendi kendini temizlemesi nedeniyle kimyasal ilaçlama olmaması, suyun sürekli olarak değişimini gerektirmemesi, kullanılan elektromekanik sistemlerin yani biyolojik filtre, pompa, aydınlatma ve havalandırma cihazlarının seçiminde minimum elektrik sarfiyatına sahip çevreye duyarlı son teknoloji ürünleri tercih etmekteyiz.
Kurulum maliyeti ele alındığında bilindik seramik kaplı yüzme havuzlarına oranla %50 oranında daha pahalı olabilir. Ancak bu maliyet kullanım sırasındaki düşük giderler ile kendini amorti etmektedir. En temel giderlerden birisi olan belirli periyotlardaki su değiştirme maliyetini ortadan kaldırır ve havuzunuzu yılın 12 ayı boyunca aktif şekilde görsel bir şölene çevirir. Yanlış klor kullanımının doğuracağı olası risklerden sizin ve sevdiklerinizin yanı sıra doğayı da güvende tutmuş olur.

Biyolojik Havuz Fiyatı

Yapılması planlanan biyolojik havuzların fiyatlandırılması aşamasında birçok farklı değişken olması nedeniyle birim fiyat ya da metrekare fiyat üzerinden belirlenmesi hem bizim hem de müşterilerimiz açısından yanıltıcı olmaktadır. Buradaki değişkenler arasında büyüklük, su hacmi, iklim şartları, tasarım farklılıkları gibi unsurlar temel değişkenlerden bazılarıdır. Bu nedenle BioGöl Havuz olarak proje bazlı fiyatlandırmayı prensip olarak benimsemekteyiz.

Yüzülebilir Doğal Havuzlar