Kategoriler: Genel

Biyolojik Gölet ve Havuz Bakımı

Hassas bahçe havuzu ve göletlere biyolojik olarak; aşırı balık nüfusu, yağış, aşırı güneş ışığı veya dökülen yapraklar ciddi olarak ağır yükler bindirir. Bunun sonucunda zayıf su kalitesi; aşırı yosun ve çamur oluşumu, hatta balık hastalıklarına yol açar.

Havuz ve göletlerdeki biyolojik dengeyi geri kazandırmak için mevsimlere göre gölet ve havuz bakım teknikleri aşağıdaki gibidir.

Mevsimsel Biyolojik Gölet ve Havuz Bakımı

İlkbahar

Başlıyoruz! Sezonun başında yapılması gereken şeyler var. Şimdi su arıtma, havuz biyolojisinin harekete geçirme ve özellikle fazla besin maddelerini bağlama zamanı.
Temel bakım ürünü OptiPond ile, en uygun su koşullarını kolayca elde edebilirsiniz.
BioKick filtre starterleriyle, filtre biyolojisinin gerçekten tekrar harekete geçmesini sağlayabilirsiniz. PondLith zeoliti ile çalışma aşamasında tehlikeli amonyum veya nitrit değerlerini etkin bir şekilde bastırın.
Bununla birlikte, su değerlerinizi QuickSticks veya Su Analizi Seti ile düzenli olarak kontrol edin. Yosunların büyümesini önlemek için, salınan fosfatlar kış ve ilkbahar sırasında PhosLess ile atılmalıdır. Kış boyunca biriken çamur tortuları, yosun için besleyici bir kaynaktır. Bunlar Pond-oVac veya SediFree ile giderilir. Buna ek olarak, kış boyunca zayıflamış bir durumda bulunan ve dolayısıyla hastalığa duyarlı olabilecek balıklarınıza dikkat edin. Böyle bir durumda, AquaActiv balık ilacı ile hızlı bir yardım genellikle garanti altındadır.

Yaz

Yaz mevsimi, yosun mevsimidir. Yeşil enfestasyon üst seviyeye çıkarsa, A-B-C anti-yosun programının üç adımıyla karşı tedbirler almalısınız. Önleyici yöntemler olarak AİGo Bio Protect veya AquaHumin kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, ılık havalar da bol miktarda biyo-etkinliğe ve bitki büyümesine neden olur. Bunun sonucu olarak PH değerinde dalgalanmalar ve mineral kayıpları oluşur. OptiPond ile özellikle ağır yağışlardan sonra mineral dengesini sağlayabilirsiniz.
Süs havuzunuzu yaz aylarında taze su ile doldurmanız gerekiyorsa, bahçe havuzu için kullanılacak suyu önceden Safe & Care ile hazırlamayı unutmayınız. Özellikle yosun patlaması mevcutsa, yüksek sıcaklıklarda oksijen eksikliği meydana gelir. OxyPlus ile hızlı bir şekilde buna karşı koyabilirsiniz.

Sonbahar

Sezonun sonuna yaklaşırken, genel temizlik için hala vakit vardır. Sezon boyunca, bitki kalıntıları ve diğer bulanıklık kaynakları çürüyen organik madde veya çamur olarak yerleşmiştir. SediFree’yi kullanmak için PondoVac çamur vakumunuzu kullanın ve çamurların ayrışmasını izleyin. Havuz sakinlerini kışa hazırlayın.
BioKick Care, bir kez daha ekstra sağlığı garanti eder. Buna ek olarak, OptiPond ile su değerlerini düzenli olarak kontrol edin ve gerekli tedbirleri alın.

Kış

Şimdi havuzunuzun dinlenmeye ihtiyacı var, havuz ekipmanlarını kışa uygun bir şekilde depolamanın zamanı geldi. Ürünlerinize PumpClean ile uygun bakımı yapmak ve kireç özlerinden ve diğer tortulardan arındırmak için ideal fırsat. Su kalitesini tekrar kontrol edin ve PhosLess filtre ortam tüplerini havuza koyun. Düzenli olarak salınan fosfatlar, bu fosfatların serbest bırakılması nedeniyle yosun oluşmadan önce, kışın, doğrudan giderilir. Ayrıca, özellikle kışın balık beslediyseniz, bu sezon su kalitesini kontrol edin.