Su Temizleyiciler

C – OASE SeDox (Fosfat Arındırıcı)

SeDox – Fosfatı bağlayarak yosunları kalıcı şekilde kontrol altına alır

  • Fosfatlar çözünmez bağlara sahiptirler
  • Ortamda fosfat bulunmaması halinde yosun gelişimi durdurulur

Ürün açıklaması
Havuzlar, biyolojik gölet ve yüzme göletleri doğal yollarla oluşan göllere oranla oldukça küçük su birikintileridir. Havuz, biyolojik gölet ve yüzme göletleri içerisinde bulunan besin maddelerinin fazlalığı karşımıza çıkan büyük problemlerden birisidir. Yüksek miktardaki fosfat genellikle yosunların aşırı şekilde büyümesine neden olur. SeDox, yosunlar için en besleyici madde olan fosfatı, çözünmeyen bir mineral olan kalsiyum fosfata dönüştürür. Fosfatın kalsiyum fosfata dönüştürülmesiyle en önemli besin maddeleri olan fosfattan mahrum kalan yosunların miktarı azalır. Bu şekilde aşırı yosun gelişimi önlenmiş olur. SeDox, sudaki fosfat oranına bağlı olarak, altı haftaya kadar etkili olur.
Bu süre zarfında SeDox, sudaki fosfat değerini, aşırı yosun gelişimi için kritik değer olan 0.035 mg/l’nin altına düşürür.
SeDox ayrıca süs havuzlarında ve yaşam alanlarında biriken çamurun parçalanmasına da yardımcı olur. Havuzlarda çamur oluşumu esnasında aşırı yosun gelişimi de hızlandığından, yosunların gelişimi için gerekli olan besin maddelerinin azaltılması, çamur oluşumunu da yavaşlatır. Meydana gelen kalsiyum fosfat bileşiğinin balıklar ve diğer canlı organizmalar için herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Bu bileşik, suda yaşayan bitkilerin kökleri tarafından emilerek, bitkiler tarafından besin maddesi olarak kullanılır. Yosunlar kalsiyum fosfat bileşiğini besin maddesi olarak kullanamazlar.

Mevcut ürün boyutları

Ürün NO

Paket Hacmi

Etki Hacmi

76503

5 kg

100 m3

76504

10 kg

200 m3

76505

25 kg

500 m3

76506

50 kg

1000m3